Kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në MZ, Faik Nika, sekretari i KKSH-së Lindon Gjelaj si dhe Drejtori Gjeneral pranë Ministrisë së Arsimit të MZ, Marash Dukaj me  bashkëpunëtorë, zhvilluan takime pune në institucionet e Republikës së Kosovës. Siç thuhet në komunikatë, ata fillimisht zhvilluan takim ne Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, në të cilin i priti ministri Shyqyri Bytyçi me...
Duke u bashkuar me Bashkimin Evropian, Mali i Zi dëshiron të jetë në shoqërinë e vendeve evropiane që e trashëgojnë dhe mbrojnë dinjitetin njerëzor si vlerën më të lartë të tyre, deklaroi Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Zoran Pazhin. Në hapjen e seancës plenare të klubit të Venecisë, i cili mbahet  në Tivarë, ai tha se kjo vlerë është...
Shefi i Delegacionit të BE në Malin e Zi tha se BE është vendosur të forcojë lirinë e medies dhe të mbështesë mediet e pavarura, me fokus në raportimin e cilësisë, qëndrueshmërinë e biznesit, arsimimin mediatik dhe trajnimin profesional.  Mediet e pavarura dhe profesionale janë parakusht për debatet e mira publike, të cilat zvogëlojnë hapësirën për informacion të njëanshëm...
Për pesë muaj të vitit 2019 u paguan mbi 56 milion euro më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar dhe mbi 21 milion euro më shumë se çka ishte plani, deklaroi Kryeministri i Malit të Zi,  Dushko Markoviq, gjatë mbledhjes  së zhvilluar me Drejtorinë Tatimore, Drejtorinë e Doganave dhe Drejtorinë për Punë Inspektuese. “Ky është rezultat...
Organizata e Pavarur e Lirisë Ndërkombëtare, Freedom house, ka publikuar në Raport se mediet në Mal të Zi, janë "pjesërisht të lira" dhe një status të tillë sipas tyre kanë edhe mediet në Serbi, Shqipëri, Bosnje dhe Hercegovinë, Maqedoninë e  Veriut dhe në Kosovë. Në Raportin me temë “Liria dhe Mediet, i cili u publikua dje, vihet në dukje...
Aleanca e NATO-s është shumë më e fortë duke iu  falënderuar kontributit të Malit të Zi,vlerësoi  ambasadorja  SHBA-së, në Malin e Zi, Judy Rising Reinke, në hapjen e Forumit To Be Secure (2BS) në Budvë. Forumi dy-ditor, i cili mblodhi së bashku liderë dhe figura me ndikim nga rajoni, Evropa dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës u organizua nga...
Ballkani është në udhëkryq, prandaj do të shohim nëse do të mbrohet sistemi i vlerave evropiane dhe euroatlantike apo do të ia lëshojmë Ballkanin palëve të treta, të cilët këto hapësira dëshirojnë ti përdorin ​​për depërtimin e sistemit të vlerave të tyre, në kundërshtim me ato euroatlantike, deklaroi, gjatë diskutimit të në Forumin 2BS 2019, në Budvë, Presidenti i...
Ministri i Punëve të Brendshme të MZ, Mevlludin Nuhoxhiq, tha se në  raportin e Komisionit Evropian për Malin e Zi , janë njohur rezultatet në luftën kundër kërcënimeve globale të sigurisë, të tilla si krimi i organizuar, migracioni i paligjshëm dhe terrorizmi. "Është theksuar se bashkëpunimi i përmirësuar i policisë ndërkombëtare po jep rezultate, të mbështetura nga veprime të...
"Investimet në bujqësi për mbi 35 milionë euro të tashmë  të realizuara këtë vit ose realizimi i tyre në proces,  tregon se Mali i Zi në këtë fushë po bën progres të dukshëm, tha sot zëvendëskryeministri dhe ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural të MZ, Millutin Simoviq në Bijelo Pole. në ditën e parë të vizitës katër-ditore në veri...
Nga Organizata Turistike e Ulqinit, njoftuan se filloi realizimi i projektit „Ulqini – turi virtual“, i pari i këtij lloji në Mal të Zi. Siç thuhet, ky prezantim modern i Komunës së Ulqinit do të jetë i dukshëm nga çdo platformë online në faqen e internetit http://ulcinj360.com/ulcinj.html?xml=1.xml . Siç raporton portali UL-Info, Tura virtuale fillimisht do të ketë 100 pika,...
- Reklamë -

LAJME NGA MALËSIA

TË NDRYSHME