Kryeministri i Malit të Zi, Dushko Markoviq, konfirmoi se situata me emigrantët është shqetësuese. Ai kohën e fundit në Austri tha se në pesë muajt e parë të këtij viti janë regjistruar rreth 1,500 kalime ilegale nga Shqipëria në Mal të Zi. Lidhur me këtë edhe mediet e huaja gjithnjë e më shumë po shkruajnë për rutën  e re të...
Deputetët në Parlamentin e Malit të Zi, mbyllën sot debatin mbi Propozim ndryshimin e Ligjit për mbikëqyrjen e produkteve në Treg, me të cilin u jepet mundësia inspektorëve të japin tërheqjen e përhershme nga tregu të produkteve të cilat janë në kundërshtim me Ligjin për sigurinë e produkteve të përgjithshme. Ministrja e Ekonomisë, Dragica Sekulliq, deklaroi  se me ndryshimin e...
Strategjia e komunikimit " Mali I Zi, anëtare e NATO-s, për periudhën deri në vitin 2020", të cilën Këshilli për NATO, e ka shqyrtuar javën e shkuar, është mënyrë e mirë që opinioninit malazez edhe pas bashkimit me Aleancën të ua tregojnë përfitimet nga anëtarësimi, vlerësoi analisti politik kroat Igor Tabak. Megjithëse në Kroaci, e cila është anëtare e NATO-s...
Drejtoria për situata të jashtëzakonshme e Ministrisë së Punëve të Brendshme të Malit të Zi, ka dërguar paralajmërime shërbimeve kompetente për shkak të kushteve të paralajmëruara meteorologjike. "Sipas paralajmërimit të Institutit të Hidrometeorologjisë dhe Sizmologjisë, në të cilin thuhet se se për të premten dhe të shtunën , është paralajmëruar kalimi i valës ballore atmosferike të motit jo stabil  me...
Nesër, më 22 qershor 2018, duke filluar nga ora 20.00, në Galerinë e Qendrës së Kulturës në Ulqin, Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club”, Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Malin e Zi, në bashkëpunim me Akademinë e Studimeve Albanologjike nga Tirana do të shënojnë 140-vjetorin e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit me veprimtarinë shkencore me temë “Trevat shqiptare veriperëndimore...
Të gjitha organet e përfshira në kontraktimin dhe zbatimin e projekteve të financuara nga Bashkimi Evropian,  duhet të forcojnë bashkëpunimin dhe kapacitetet e veta për të bërë projekte të qëndrueshme dhe të suksesshme, u vlerësua në mbledhjen e Këshillit Sektorial të Monitorimit. Sot, në Podgoricë u mbajt një takim i Këshillit Mbikëqyrës Sektorial, i bashkëkryesuar nga Zëvendës Kryesuesja dhe Koordinatorja...
Gjykata Evropiane e të drejtave të djeriut, në Strasburg në rastin e lëndës së Vujishiq kundër Malit të Zi vendosi në favor të shtetit të MZ, në bazë të Konventës Evropiane për të drejtat e njeriut dhe lirive themelore. Nga Shërbimi i Qeverisë së MZ, për informacione, kumtuan se ankesa ishte ngritur për shkelje të supozuar të një prej aspekteve...
Qendra për Tranzicion Demokratik, u bëri thirrje partive politike të nisin një dialog urgjent mbi një zgjidhje të re për krijimin e institucionit të pavarur të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve dhe miratimin e ligjeve të administrimit të zgjedhjeve, i cili do të rregullonte punën e organit kyç për  mbajtjen e zgjedhjeve. Nga kjo organizatë joqeveritare, mendojnë se është momenti i...
Kryetari i Dhomës së Tregtisë, Vllastimir Golluboviq dhe drejtori i Administratës Tatimore, Miomir M. Mugosha, nënshkruan Marrëveshjen për bashkëpunimin ndërmjet dy institucioneve. "Dhoma e Tregtisë nuk ka dilemë që është e nevojshme të luftohet kundër konkurrencës së pandershme dhe ekonomisë gri. Organet shtetërore gjithmonë do të kenë partnerë në Dhomën e tregtisë për këtë punë", deklaroi Golluboviq. Ndërsa Miomir M.Mugosha,  theksoi...
Të gjitha subjektet politike në institucionet demokratike duhet të angazhohen në një debatë konstruktive dhe debati duhet të zhvillohet në parlament, tha komisionari i Bashkimit Evropian për Zgjerimin Johannes Hahn gjatë takimit me liderët e Demokratëve dhe Lëvizjes Qytetare Ura, Alleksa Beçiq dhe Dritan Abazoviq. Beçiq dhe Abazoviq, me ftesë të Komisionarit Han në Bruksel, paraqitën Planin e Reformës Zgjedhore,...
- Reklamë -

LAJME NGA MALËSIA

TË NDRYSHME